Pesquisar neste blogue

terça-feira, 8 de abril de 2008

Vai de cánon




A história do cánon de Belesar semelha que é o conto de nunca acabar. O último episódio foi a proposta de urgência apresentada polo PSOE no último pleno, que pretendia dar por válido o convénio coa Deputaçom de Lugo, eludindo os consensos políticos que, a este respeito, se teceram durante anos na Cámara Municipal. Naturalmente, o BNG nom pudo votar afirmativamente a um texto que violentava os interesses mais elementares do nosso concelho e, portanto, pronunciou-se em contra, obtendo o apoio do PP.
A sentença do 12 de Julho de 1999 quantificou a dívida da Deputaçom e os juros que deveriam ser abonados até exercer o pago. Dita quantia ascende a uns seis milhons de euros, dos quais haveria que substrair, segundo o convénio, um milhom de euros do IAE (imposto que o concelho de Chantada decidiu deixar de pagar por enquanto nom cobrasse o cánon). Assí as cousas, a Deputaçom saldaria a dívida em três anos, mas o conflito surde quando chegamos ao ponto quarto do convénio, ao nosso ver inaceitável, contrário ao acordado polas forças políticas de Chantada com anterioridade:

Quarto. A Deputaçom Provincial de Lugo, com base nessas consignaçons[1] compromete-se a financiar os projectos correspondentes; para tal efeito, aprovará, todos esses anos, umha vez aprovado o orçamento, um plano para a execuçom deste convénio. O plano e, portanto, as obras a incluir serám da exclusiva competência da Deputaçom Provincial.

Durante todo o processo de loita polo cánon sempre se fixo fincapé na necessidade de exigir que as obras as determiná-se o concelho e nom a Deputaçom, co fim de exercer nom apenas um controlo sobre do investido, mas, sobre todo, para desenhar um plano de actuaçom acaído às nossas necessidades. O actual presidente da cámara, Manuel Anjo Taboada, foi um dos instigadores desta postura desde as múltiplas formaçons em que militou (um camaleom da política), e mesmo até fai uns meses defendia que Chantada decidisse. Porém, o imperativo deveu chegar desde a cúpula do PSOE e houvo que roê-lo... como é que nom se fixo público a parte negociante polo concelho de Chantada? Bom, quiçais nom a houvesse...
Decisons deste calado dam fé da hipocrisia manifesta dalgumhas formaçons políticas que trocam de parecer em funçom de se estám no governo ou na oposiçom e, aliás, mostram-nos quem racha os consensos e tenta embaucar a cidadania com demagogia. Daquela, fica às claras qual foi a força política que defendeu e defende os bens do concelho, independentemente de governar ou nom. Que nom esqueça o PSOE que o BNG tamém governa na Deputaçom, mas o BNG de Chantada anteporá os interesses legítimos de Chantada a qualquer corporativismo partidista que atraiçoe a vontade dos que confiárom a sua representaçom política aos vareadores do BNG.
[1] O texto íntegro do convénio pode consultar-se na página da Deputaçom Provincial de Lugo. Haveria que engadir que o convénio nom tem em conta os inúmeros gastos em advogados de Chantada, já que a resoluçom judicial beneficia a outros concelhos e nom só a Chantada.

4 comentários:

Anónimo disse...

http://www.lavozdegalicia.es/lemos/2008/04/10/0003_6720738.htm

PSOE: donde digo digo... digo Diego

Anónimo disse...

Boas.

Somos de Galiza Nova de Cabanas, e vimos que tedes ligazóns a outros blogues de Galiza Nova. Gustaríanos que nos puxésedes unha ligazón tamén ao noso: http://galizanovacabanas.blogspot.com

Saúdos!

Anónimo disse...

Carta a Guillem Agulló [L'Horta Nord, 14/04/2008]
[Tirado de http://www.maulets.org/veure.php?id=766]
Aquesta és la carta que vam llegir a Guillem els maulets en el concert que vam organitzar per concloure amb els actes organitzats a Burjassot en record a Guillem Agulló i Salvador.

Estimat Guillem:

Som els maulets. Un any més, i ja en van 15, hem vingut al teu poble per recordar-te, homenatjar-te i denunciar un cop més que continuem sense trobar allò que busquem des d'aquell trist 11 d'abril de 1993: la veritat i la justícia.

Ja són 15 anys d'impunitat, 15 anys de mentides, 15 anys de dolor, ràbia continguda i lluita, però, sobretot, són 15 anys sense tu, Guillem. Perquè uns assassins sense nom decidiren acabar en la teua jove vida, decidiren que uns gossos botxins i neonazis t'executaren. I decidiren que el teu assassinat continués, com si de les pitjors tortures de Garzon es tractés, molts anys desprès. Perquè 15 anys desprès encara embruten el teu nom aquells jutges, policies, periodistes, polítics... però ja saps: a cada porc li arriba el seu Sant Martí i, a ells, la història els jutjarà de manera implacable.

Per ací, el mon continua igual de boig. Continua l'explotació de les persones per les persones, de la dona per l'home, de la natura per les persones. Si veieres en que estan convertint la nostra terra potser desitjaries, com moltes de nosaltres, fugir ben lluny i no vore el que ens estan fent, convertint-nos en el Balneari d'Europa, destruint les nostres hortes i camps (aquelles on segurament jugaries de xiquet), acabant amb els nostres treballs tradicionals, anihilant la nostra llengua, aquella en la qual parlaves als teus amics de Burjassot o de Barcelona.

En canvi, nosaltres som molts més dels que érem fa 15 anys. Ara gràcies a el teu esforç i al de moltes altres persones l'organització que vas vore nàixer, de la qual vas formar part complim 20 anys. Demostrem així que l'independentisme revolucionari avança sense fre, organitzant assemblees, mobilitzant als pobles, donant respostes i alternatives. Continuem lluitant amb un puny al cap i amb vosaltres al nostre cor (amb tu, amb Davide, amb Roger, el Carlos i amb tots els morts per una Terra Lliure).

També continuem lluitant, com tu ens ensenyares, contra el feixisme, de carrer o institucional. Ja siga a Xàtiva, València, Girona Barcelona o Perpinyà , les joves continuem organitzant-se per anihilar d'un cop per totes aquesta xacra social que són els España 2000, Ciudadanos por Cataluña, Alianza Nazional, Coalicion Blavenciana i tota la resta de feixistes i neonazis que campen amb total impunitat pels nostres carrers. Perquè ahir , avui i demà ens organitzem contra el feixisme!

Bé Guillem, ací no estem totes les que hauríem d'estar, però sense dubte, cada any som més els que volem recordar-te, els qui no volem perdonar als teus assassins i els seus responsables, els qui, en definitiva, continuem lluitant per la llibertat social i nacional del nostre Poble, perquè ja saps que la lluita continua i que la millor justícia serà la victòria.

Per últim, també dir-te que no oblidem als qui veritablement han estat víctimes del teu assassinat, la teua família: la Carme, la Betlem, la Carmina i el Guillem. Ells continuen lluitant com sempre per la dignitat i per que es complisca amb la Veritat i la Justícia. Ja saps que no han estat ni estaran mai soles, perquè almenys nosaltres, sempre estarem al seu costat, perquè sense ells el somni no és possible.

L'any passat et vam prometre que organitzaríem una que faria arribar el teu record a tots els indrets dels Països Catalans, que faria tremolar els ciments mateix d'aquest sistema i d'aquest estat que ens explota i oprimeix. I ací estem, Guillem! I açò és només el principi, és el principi d'un any on farem que el teu record i la teva lluita arribare a tots els indrets del Països Catalans, perquè mentre la flama del teu record continue viva ens donarà les forces suficients per aconseguir la victòria. Ens veiem d'ací un any, tot i que al nostre cap i al nostre cor, restes tots els dies de la nostra lluita.

Bona nit Guillem, i fins demà!
Guillem Agulló: La lluita continua!
Visca la Terra!

[Tirado de http://www.maulets.org/veure.php?id=766]

Anónimo disse...

Hello. This post is likeable, and your blog is very interesting, congratulations :-). I will add in my blogroll =). If possible gives a last there on my blog, it is about the Home Theater, I hope you enjoy. The address is http://home-theater-brasil.blogspot.com. A hug.